Azoren

Wilt u heerlijk tot rust komen en genieten van ongerepte natuur? Dan is de Azoren de ideale bestemming voor u!

Ontspanning vindt u op de natuurrijke Azoren waar het toerisme nog niet zo ver ontwikkeld is. Terwijl u een wandeling maakt door de prachtige natuur van de Azoren komt u langs pittoreske dorpjes waar u de echte cultuur van de Azoren kan proeven. Zo nu en dan zult u een historisch gebouw treffen dat stamt uit het rijke verleden van de Azoren.

De prachtige archipel Azoren is gelegen in de Atlantische Oceaan en bestaat uit negen bewoonde eilanden waar u zich geen moment zal vervelen. De verschillende eilanden hebben allemaal iets unieks op hun eigen manier.

Hoewel men veel weet over de kostbare geschiedenis van de Azoren, blijft het een eindeloze mysterie wanneer en door wie de eilandengroep Azoren ontdekt zijn. Men denkt dat de ontdekking van de eilanden Santa Maria en Sao Miguel in 1427 was door de Portugese kapitein Diogo de Silves. Pas in de daaroplopende jaren zijn de overige eilanden ontdekt, waarvan Corvo en Flores de laatste ontdekte eilanden waren in 1452. De bijzondere archipel werd in deze tijd voornamelijk gebruikt als tussenstop voor de scheepsvaarders die een lange reis voor de boeg hadden.

De tijd van de kolonisatie begon vanaf 1439. Na de komst van Vlaming Wilhelm van der Haegen, kwamen er langzamerhand steeds meer Vlaamse en Noord-Franse kolonisten de Azoren opzoeken. Hierdoor werden de Azoren van de 15e tot 17e eeuw ‘de Vlaamse eilanden’ genoemd. Nog steeds kan men de oude Vlaamse en Franse trekjes terugvinden op de Azoren, zoals de Vlaamse windmolens die op Faial te vinden zijn.

Van 1580 tot 1642 vond de Babylonische gevangenschap plaats wanneer de Spanjaarden de Azoren veroverden, een ontstellende periode voor de Portugezen.

Net zoals de Azoren gebruikt werden als tussenstop voor de scheepvaarders, werden de eilanden ook gebruikt als opslagplek voor intercontinentale handel door de ideale centrale ligging. Door de intercontinentale handel zijn er invloeden vanuit de hele wereld terug te vinden op de Azoren.