M.Y. Amelia

M.Y. Amelia - Daedalus, Rocky & Zabargad

Op aanvraag
Leuke aantrekkelijk geprijsde boot met een erg goede service!

verblijf o.b.v. volpension
minimaal 17 duiken
gratis Nitrox voor de gebrevetteerde duiker

Dag 1: Aankomst

U wordt bij aankomst op de luchthaven opgehaald door een vertegenwoordiger van de M.Y. Amelia en naar de boot gebracht. Nadat u bent ingecheckt, wordt u verwelkomd op de boot met een drankje en kunt u kennis maken met de crew. Vervolgens heeft u de tijd om te settelen.

Dag 2 - 6: Route

Haven: Port Ghalib
Aanbevolen aantal duiken: 50+
Aanbevolen niveau: Advanced open water
Minimaal 17 duiken

Daedalus Reef
Een legendarisch en afgelegen rif wat op ongeveer 80 km uit de kust van Marsa Alam ligt. Daedalus is een Marine Park en wordt gekenmerkt door een grote vuurtoren. Het rif verkeerd in een uitstekende conditie en heeft een dichte bedekking van zachte koralen en prachtige Gorgonen op zijn diepe muren. Het druk bevolkte rif werkt als een magneet op roofdieren zoals voshaaien en hamerhaaien, die vaak worden gezien in de sterke stroming die kenmerkend zijn voor Daedalus.

Rocky
Rocky is een van de Marine Parks en ligt in het zuidelijke deel van de Rode Zee, op zo'n 5km ten zuidoosten van Zabargad, Rocky staat bekend om zijn steile wanden welke zijn blootgesteld aan sterke stromingen. Het rif is omgeven door een ondiep kort rif plateau, waar je rustig veiligheidsstop aan het einde van je duik kunt maken. De oostelijke punt is in de vroege ochtend favoriet bij vele duikers vanwege de spannende drift duiken en grote scholen vis. De grote scholen snapper en doktersvissen trekken haaien aan. De noordelijke kust is vanwege de grote onvoorspelbare stromingen alleen geschikt voor ervaren duikers. Laat je op de stroom meevoeren langs kleurrijke prachtige harde en zachte koralen, grote baarzen, Napoleons en grote scholen rabbitfish en unicorns.

Zabargad
Zo'n 40km onder Ras Banas richting Sudan, ligt het eiland Zabargad, het grootste eiland in dit gebied. De spectaculaire riffen zijn bedekt met koraaltuinen en lopen trapsgewijs af. Deze ongerepte riffen zijn door het kristalheldere water een waar paradijs voor onderwaterfotografen. Zowel overdag als 's nachts vind je zeer divers en kleurrijk onderwaterleven. De interactie tussen de vele scholen vis zijn een lust om naar te kijken, je blijft je verbazen hoeveel vis er in en om deze riffen leeft!. Zabargad is een bezoek meer dan waard!

Dag 7: Laatste dag op de boot

Op dag 7 vaart de boot terug naar de Port Ghalib. Onderweg heeft u nog de mogelijkheid voor 2 duiken. Aan het eind van de middag komt de boot aan in Port Ghalib en kunt u dineren op de boot.

Dag 8: Terugreis

U kunt op de boot ontbijten en lunchen. Om 10 uur moeten de hutten leeg zijn maar de gasten kunnen in principe wel op de boot blijven. Vervolgens wordt de transfer naar de luchthaven verzorgd door Discovery Divers

Hotels

M.Y. Amelia - Daedalus, Rocky islands en Zabargad

De 32 meter lange M.Y. Amelia is ontworpen met de behoefte van de duiker in gedachte! De in 2005 gebouwde en in 2017 geheel gerenoveerde M.Y. Amelia is 32 meter lang. De ruime Salon, met een apart eet en lounge gedeelte en een kleine bar is voorzien van Airco en DVD/TV/Video systemen. Er zijn 2 zonnedekken, 1 dek met bar en een schaduw gedeelte en 1 dek met matrassen! Er zijn 2 zodiacs aan boord ter ondersteuning van de duikoperaties!

Hut op indeling:
Bij het boeken van een hut op indeling vervalt de 1-persoons toeslag, als je de hut op indeling alleen wil boeken geldt de 1-persoons toeslag!

Accommodatie
De boot beschikt over 10 hutten, 6 hutten op het beneden dek met twee 1-persoonsbedden en 4 hutten op het bovendek, 2 hutten met een 2-persoons bed en 2 hutten met twee 1-persoonsbedden met Airco en en-suite badkamer.

Het verblijf is o.b.v. volpension, koffie, thee, water en frisdrank is inclusief. Het door de kok gemaakte eten is eenvoudig, maar smakelijk en voedzaam!

Duikdek
Het ruime duikdek is goed toegankelijk en heeft genoeg ruimte om je te kunnen voorbereiden op je duik, onder begeleiding van het vriendelijke personeel en de ervaren duikleiders.

Nitrox is gratis beschikbaar voor de gecertificeerde duikers!

Mohamed is al 4 jaar de vaste duikgids aan boord van de M.Y. Amelia. Hij kent alle riffen op zijn duimpje, en zal zijn uiterste best doen om het een onvergetelijke duikervaring voor je te laten worden!

Wil je gaan duiken met een groepje vrienden, de M.Y. Amelia vaart al gegarandeerd uit met kleine aantallen duikers, voor informatie, mail info@seaseetravel.nl of bel 0346 266 080

Technische specificatie
* Bouwjaar: 2005, compleet gerenoveerd in 2011 en 2017
* Lengte: 32m
* Breedte: 7.5m
* zoetwater: 10 ton zoetwater opslag en max 4 ton ontzilting per dag
* Motoren: 2 x 500 HP MAN diesel
* Generatoren: 1 x 40kw, 1 x 50kw
* Compressoren: 2 x Bauer Mariner 200 lt/min
* 2 Zodiacs met 30pk
* Safety: Life jackets, life rafts, fire alarm, oxygen and first aid.
* Nitrox aanwezig
* 2 zonnedekken, waaronder 1 dek met bar en schaduw gedeelte.
* Communication: VHF Radio, DSC (area I and II), Satellite: EPIRB
* Navigatie: Radar, GPS, echo sounder and compass

Excursies en/of duikproducten bijboeken?

Als u via ons een vakantie boekt, kunt u vooraf één of meerdere excursies en/of duikproducten bijboeken. Hieronder vind u meer informatie over de mogelijke excursies/duikproducten. Tijdens het boekingsproces van deze reis (bij de stap "Extra's") kunt u zien wat de prijzen zijn en kunt u de excursies/duikproducten bijboeken. Het systeem rekent automatisch de meerprijs voor u uit zodat u weet waar u aan toe bent.

Prijzen & Boeken

Klik op een vanafprijs om door te gaan. Onderstaande prijzen zijn per persoon o.b.v. een 2-persoons kamerbezetting.
Inclusief:

Vlucht Amsterdam - Egypte v.v.
Luchthavenbelasting
Transfers
Accommodatie & verzorging

Exclusief:

Calamiteitenfonds
Reis en/of annuleringsverzekering
Visum Egypte
Persoonlijke uitgaven
Bijdrage Deco kamer
Riftaks
Marine Park Fee, afhankelijk van de route, 50 tot 130 euro p.p.
Harbour Fee, ~ 25 euro p.p.
Tip voor de bemanning
Eventueel verblijf in een hotel in een dagkamer + extra transfer
Op aanvraag