Diep Zuid St Johns - M.Y. Blue Seas

Op aanvraag
De nieuwste generatie luxe 36mtr lange liveboard!

verblijf o.b.v. volpension
minimaal 17 duiken
gratis Nitrox voor de gebrevetteerde duiker
gegarandeerd vertrek op 03-08, route st Johns
gegarandeerd vertrek op 17-08, route st Johns
Diep Zuid (Dolphin Safari Fury Shoal)
De riffen van Fury Shoal staan bekend om de grote variatie, maar vooral Sataya (Dolphin Reef) met prachtige steile wanden en koraal pilaren. Een grote school van ruim 100 spinner dolfijnen verblijft vaak in dit rif, en staan erom bekend dat ze ontmoetingen met snorkelaars niet uit de weg gaan! Op het ondiepe zanderige gedeelte van de lagune kun je nog eeuwen oude amphora's op de bodem vinden.
De riffen van Shaab Makshur en Sha'ab Ossam staan bekend om de stevige stromingen rondom de diepe koraalmuren. De bewoners passen zich op deze stromingen aan; een treffen met grote scholen tonijn, haaien en makrelen komt regelmatig voor. Het kleine, maar mooie wrak Abu Galawa is een uitermate geschikte plek voor een relaxte nachtduik. Overdag wordt het rif door Napoleons en roggen bezocht. De grotten en spelonken van Sha'ab Claudio staan bekend om het mooi palet van zonlicht wat door de smalle openingen in het rif schijnt.

St Johns
Op zo'n 210km onder Marsa Alam liggen de bekende riffen van St. Johns. Deze riffen zijn enorm divers maar geconcentreerd in een klein gebied. De riffen van Sha'ab Aid en Mahrus staan bekend om ontmoetingen met hamerhaaien, grijze haaien en zijde haaien. Op de ondiepe riffen van Sha'abs Aiman en Farag vind je prachtige, ongerepte koraaltuinen met heel veel vis. Ontmoetingen met manta's, walvishaaien en Oceanic white tips (Longimanus) komen bij st Johns regelmatig voor, duiken op deze riffen is echt geweldig!

Hotels

M.Y. Blue Seas

De M.Y. Blue Seas is het resultaat van jarenlange ervaring in het bouwen van jachten in Egypte. Het is het grootste jacht ooit gebouwd op de jachtwerf van Alexandrië, en is gebaseerd op de bouwlijnen van Italiaanse scheepsbouwers.

Het moderne en elegante uiterlijk is gecombineerd met een klassieke inrichting van het interieur. De grote salon op het hoofddek heeft een "living area" en eetgedeelte, wat is ingericht voor 20 gasten.

Het achtergedeelte op het bovendek bestaat uit een "living-room" met bar. Er zijn 2 junior suites, uitgerust met een groot bed en 8 hutten met 2 aparte bedden. Elke hut heeft individueel regelbare airco en en-suite badkamer.

Accommodatie
De 10 cabines beschikken allemaal over airco, en suite sanitair en een minibar. 8 cabines zijn voorzien van 2 bedden en 2 cabines hebben een dubbel bed. De ruime salon heeft een aparte lounge en dinerruimte en is elegant ingericht met walnoot en teak hout.

Op het bovendek vindt u een gezellige cocktail lounge, een heerlijke plek voor de nodige relax momenten. Twee grote zonnedekken bieden meer dan genoeg ruimte aan alle gasten.

Hutten:
8 x 2-persoons hutten met 2 aparte bedden, privé douche, WC en privé airco.

Suites:
2 x suites met dubbele bedden, privé douche, WC en privé airco. Badhanddoeken zijn standaard in alle hutten.

Duiken
Het grote comfortabel ingerichte duikplatform draagt bij aan het duikcomfort en is van alle gemakken voorzien.

De 2 zodiacs geven ondersteuning bij de duik activiteiten!

Technische Specificatie
* Lengte: 37 m
* Breedte: 8 m
* Motoren: 2 x 765 pk Caterpillar Diesel
* Generatoren: 2 x 70 KW Kohler (220 / 110v, 50HZ) (geluidsarm)
* Zoetwater installatie: 2 x 5600 l. per dag (geluidloos) + 12 ton reserve
* Compressoren: 2 x Bauer Mariner + 1 Nitrox Membrane compressor (geluidsarm)
* Navigatie: GPS, ECHO & RADAR, LCD Sounder, Sat. EPIRB.
* Communicatie: VHF & HF
* 2 Zodiacs, 1 met 25 pk outboard en 1 met 40 pk outboard
* Duikdek met warme douches, groot duikplatform & privé uitrusting kastjes
* Zonnedekken: 2 x groot (1 met schaduw) + ruim voordek
* Noodgevallen: 2 reddingsboten, zwemvesten, zuurstof, EHBO

Excursies en/of duikproducten bijboeken?

Als u via ons een vakantie boekt, kunt u vooraf één of meerdere excursies en/of duikproducten bijboeken. Hieronder vind u meer informatie over de mogelijke excursies/duikproducten. Tijdens het boekingsproces van deze reis (bij de stap "Extra's") kunt u zien wat de prijzen zijn en kunt u de excursies/duikproducten bijboeken. Het systeem rekent automatisch de meerprijs voor u uit zodat u weet waar u aan toe bent.

Prijzen & Boeken

Klik op een vanafprijs om door te gaan. Onderstaande prijzen zijn per persoon o.b.v. een 2-persoons kamerbezetting.
Inclusief:

Vlucht Amsterdam - Egypte v.v.
Luchthavenbelasting
Transfers
Accommodatie & verzorging

Exclusief:

Calamiteitenfonds
Reis en/of annuleringsverzekering
Visum Egypte
Persoonlijke uitgaven
Bijdrage Deco kamer
Riftaks
Marine Park Fee
Harbour Fee
Tip voor de bemanning
Eventuele dagkamer in een hotel op de dag van vertrek
Op aanvraag