Madeira

Madeira ,een eiland in de Atlantische Oceaan ligt op circa 700 kilometer ten westen van het continent Noord Afrika. Het is ongeveer 4 uur vliegen vanuit Amsterdam naar de luchthaven Funchal in Madeira. Samen met Porto Santo en de onbewoonde eilandjes Ilhas Desertas en de Ilhas Selvagens vormt het de autonome regio Madeira van Portugal. De hoofdstad van Madeira is Funchal en Madeira telt ongeveer 250.000 inwoners.

Madeira kent een subtropisch klimaat, de temperatuur ligt vrijwel gedurende de gehele jaar nooit lager dan de 16 graden. Het eiland Madeira is de Mekka voor de natuurliefhebbers en bergwandelaars vanwege zijn vele natuurlijke bossen en prachtige bergen. Madeira is van oorsprong vulkanisch en de karakter aan de noordkust van het eiland zijn steile, robuuste rotswanden. Mooie langgerekte zandstranden zijn in Madeira niet te vinden, maar wel in het broertje eiland Porto Santo, dat op ongeveer 50 km ten noordoosten van Madeira ligt. In Madeira zijn wel kiezelstranden te vinden, maar voor de prachtige zandstranden kunt u met de ferry een oversteek maken naar Porto Santo.

De bijnaam van Madeira is sinds jaar en dag ‘Bloemeneiland’. Jaarlijks in April wordt er de bloemenfestival gehouden. Schitterende exotische bloemen en botanische tuinen bepalen het beeld in de straten van Funchal en zorgen voor een adembenemende gebeurtenis.

Madeira heeft nog meer aan te bieden zoals de natuurreservaat Parque Natural dat sinds 1999 uitgeroepen is tot UNESCO werelderfgoed. Verken en geniet van de Parque Natural, dat een diversiteit aan flora en fauna in bezit heeft van zeldzame exemplaren. In het natuurreservaat vind je ook laurierbossen die de laatste ijstijd hebben overleefd. Het eiland Madeira is ook één van de weinige plekken in Europa waar de kanarie in het wild voortleeft.

Madeira is ook bekend vanwege zijn unieke netwerk aan levada’s. Levada’s zijn irrigatiekanalen die over het hele eiland door de bergen zijn aangelegd. De paadjes om op te wandelen variëren van slechts 20 centimeter breed tot 2 meter breed. De hoogste punt van Madeira is Pico Ruivo met haar 1862 meter hoogte. Vanuit deze punt heeft u werkelijk schitterende uitzichten over de kustlijn van Madeira.

Net zoals in het vasteland Portugal is ook in Madeira de wijn zeer populair. De wijn afkomstig vanuit Madeira wordt tegenwoordig van één druifsoort Tinta Negra gemaakt en is gevarieerd van droog tot zoet. De kenmerk van de Madeira wijn is dat het een versterkte lang houdbare wijnsoort is. Een typisch Madeira gerecht is de ‘Espetada’ dat is gegrild vlees aan spiesen. Nog een typisch Madeira gerecht is de peixe espada , dat is een lange zwarte vis die je op veel verschillende manieren kan voorbereiden. In pricipe is in Madeira alle vissoorten terug te vinden zoals de sardientjes en kabeljauw.

Al met al bied Madeira voor alle soorten vakantiegangers zoals de zon zoeker en natuurliefhebber een heerlijke vakantie. Madeira zal als vakantie eiland een onbetwistbare indruk bij u achter laten want er is veel te beleven en te bewonderen.

Funchal
Funchal is de hoofdstad van Madeira en telt ongeveer 125.000 inwoners. Madeira werd in 1419 ontdekt door Hendrik de Zeevaarder en de stad Funchal werd in 1424 door Joao Goncalves Zarco gesticht. Hedendaags zijn vooral pittoreske, oude huisjes en historische gebouwen die het beeld bepalen.

We hebben een opsomming gemaakt van de belangrijkste bezienswaardigheden die in Funchal zijn terug te vinden.

-Het palais van Sao Lourenco. Dit was een voormalig fort dat later een paleis werd.

-Mercado dos Lavradores. Een overdekte markt waar de bloemenmeisjes in klederdracht de groenten en fruit verkopen. Ook is er een vismarkt aanwezig waar tonijn en peixe de espada veel verkocht worden.

-Sé do Funchal. Sé do Funchal is een 16e eeuws kathedraal en tevens één van de oudste gebouwen van de stad.

-Zone Velha. De letterlijke vertaling is oude zone en hier bevind zicht de wijnmuseum Adegas de Sao Francisco waar u de bekende wijn van Madeira kunt proeven.

- Het plaatsje Monte. De letterlijke vertaling van Monte is Berg en het ligt 600 tot 800 meter boven de zeespiegel. De kerk Igreja da Nossa Senhora en Quinta do Monte zijn de grote trekpleisters. Quinta do Monte is de residentie waar Karel Keizer zijn leven het doorgebracht en in Igreja da Nossa Senhora ligt Karel Keizer begraven. Karel Keizer was de laatste keizer van Oostenrijk Hongarije.

-De botanische en tropische tuinen. Een variatie van flora en fauna dat een enorme indruk bij u achter laat.

-De bloemenfestival Madeira. Dit jaarlijkse evenement word in de voorjaar gehouden. Een tentoonstelling aan prachtige exotische planten. Er word ook een parade gehouden door dansers en iedereen verkleed zich ook als bloem. Folklore optredens worden er ook gehouden.

In Funchal hoeft u zich geen minuut te vervelen en is een absolute must om het te zien. Funchal is voor elke vakantieganger een droom die uitkomt.

Porto Santo
De letterlijke vertaling van Porto Santo is heilige haven en het eiland dankt zijn naam aan het feit dat twee kapiteins van prins Hendrik de Zeevaarder genaamd Joao Goncalves Zarco en Tristao Vaz Teixeira er in 1418 tijdens een storm er belandde. Uit waardering voor het overleven kreeg het eiland de naam Porto Santo. In 1420 werd het eiland onder Portugees gezag gesteld.

Het eiland Porto Santo ligt 50 km ten noordoosten van Madeira en heeft een grootte van 42 km². Porto Santo telt ongeveer 5000 inwoners en heeft in tegenstelling tot Madeira km’s lange zandstranden. Wilt u een dagje lekker vertoeven aan de prachtige gouden zandstranden van Porto Santo dan is een daguitstapje naar dit eiland zeker een mogelijkheid. Met de ferry vanuit Madeira bent u binnen twee uurtjes op Porto Santo en is dus prima te doen. Porto Santo is een paradijs voor elke zon, zee, strand aanbidder.

Caniço
Caniço ligt aan de zuidkust van Madeira op ongeveer 11 km van Funchal vandaan. De omgeving van Caniço is groen en heuvelachtig en trekt veel natuurliefhebbers. Het centrum van Caniço is erg gezellig, wanwege zijn talloze restaurants en barretjes. De kerk en winkels op het plein van Caniço zijn ook een grote trekpleister voor de vakantieganger. Grenzend aan Caniço vind u ook de kustplaats Caniço de Baixo. Hier kunt u een bezoek aanbrengen aan de kiezelstranden Roca Mar en Reis Magos. Bij het Hotel Roca Mar en Royal Orchid bevind zich een duikcentrum en zijn er voor de sportliefhebber verscheidene watersportfaciliteiten.

Incl. verzorging o.b.v. Logies en ontbijt
Incl. 10 KG handbagage (Transavia en TUI) of 7 KG handbagage (Corendon)
Op aanvraag
Reisdetails
Incl. verzorging o.b.v. Logies en ontbijt
Incl. 10 KG handbagage (Transavia en TUI) of 7 KG handbagage (Corendon)
Op aanvraag
Reisdetails
Incl. verzorging o.b.v. Logies
Incl. 10 KG handbagage (Transavia en TUI) of 7 KG handbagage (Corendon)
Op aanvraag
Reisdetails
Incl. verzorging o.b.v. Logies en ontbijt
Incl. 10 KG handbagage (Transavia en TUI) of 7 KG handbagage (Corendon)
Op aanvraag
Reisdetails
Prachtig uitzicht over Funchal Bay!

Incl. verzorging o.b.v. Logies en ontbijt
Incl. 10 KG handbagage (Transavia en TUI) of 7 KG handbagage (Corendon)
Op aanvraag
Reisdetails
Prachtig uitzicht over Funchal Bay!

Incl. verzorging o.b.v. Logies en ontbijt
Incl. 10 KG handbagage (Transavia en TUI) of 7 KG handbagage (Corendon)
gratis WiFi
Op aanvraag
Reisdetails