M.Y. Al Farouk II

M.Y. Al Farouk II - Brothers, Daedalus en Elphinstone

Op aanvraag
Leuke boot voor maximaal 24 duikers!

verblijf o.b.v. volpension
minimaal 17 duiken
Nitrox is tegen betaling aanwezig
Brothers
De Brothers (El Ikhwa Islands) is een van de meest aansprekende duikstekken op de Rode Zee en bestaat uit 2 eilanden, Little Brother en Big Brother. De Brothers liggen zo’n 70km uit de kust voor El Quesir en zijn alleen bereikbaar met een liveaboard. Door hun geïsoleerde ligging hebben de 2 riffen een enorme aantrekkingskracht op onder andere Oceanic White Tips, hamerhaaien, grijze rif haaien en zilvertip haaien. Je hebt zelfs kans om de zeldzame Tresher Shark (voshaai) hier tegen te komen. De riffen van de Brothers zijn prachtig begroeid met harde en zachte koralen, fantastische gorgonen en zijn bevolkt met ontelbare kleurrijke rifvissen. Kijk uit naar de scholen barracuda’s, tonijn, tandbaarzen en zelfs manta’s!

Little Brother heeft geweldige muren bedekt met prachtige harde en zachte koralen. Het onderwater landschap is adembenemend en het duiken is er gewoon fantastisch. Hamerhaaien, grijze rif en zilverpunthaaien worden vaak gespot. De zandbodem ligt op zo’n 45mtr, het eerste plateau op Little Brother ligt vrij ondiep waardoor het een zeer geschikte plek is voor je safety stop aan het einde van je duik.

Little Brother is geweldig voor een enorm palet aan koraal, maar voor het echt grote spul moet je op Big Brother zijn. Het is een van de plekken in de Rode Zee waar je een grote kans hebt om de Oceanic White Tip (Longimanus) tegen te komen! Andere haaiensoorten zoals de grijze rif haaien, de zilvertip haaien en hamerhaaien worden hier ook regelmatig gezien!

Daedalus Reef
Daedalus is een een legendarisch wat op ongeveer 80 km voor de kust van Marsa Alam ligt. Daedalus is een Marine Park en wordt gekenmerkt door een grote vuurtoren. Het rif verkeerd in een uitstekende conditie en heeft een dichte bedekking van zachte koralen en prachtige Gorgonen op zijn diepe wanden. Het druk bevolkte rif heeft een grote aantrekkingskracht op roofdieren zoals barracuda’s, tonijn, de zeldzame voshaaien en hamerhaaien. Er staat doorgaans een sterke stroming rondom Daedalus. Deze route is geschikt voor AOW duikers met minimaal 50 gelogde duiken.

Elphinstone Reef
Elphinstone Reef staat bekend om zijn grillige stromingen maar ook om de close encounters met haaien. Het rif ligt zo'n 30km voor de kust van Marsa Shagra De sterke stromingen rondom het noordelijke plateau trekken vele soorten haaien aan, waaronder hamerhaaien, grijze rifhaaien en Oceanic Whitetips. Het zuidelijke gedeelte wordt bewoond door wittip- en zijdehaaien. Het rif is bedekt met een tapijt van zachte en harde koralen en wordt bevolkt door nagenoeg alle soorten vis in de Rode Zee. Aan de noord en zuidkant van dit langwerpige rif bevinden zich op zo'n 6mtr donder het wateroppervlakte plateaus, waarvan het zuidelijke een drop off kent naar 30 meter. Aan de oost en westkant lopen de steile wanden naar een diepte van ruim 70 meter. Het rif staat ook bekend om zijn enorme Gorgonen. Vergeet niet om regelmatig in het blauw te kijken, de Longimanus is een genot om te zien!

Hotels

M.Y. Al Farouk II

De 33mtr lange M.Y. Al Farouk II is een mooie boot waar het heerlijk vertoeven is, en waar je met ondersteuning van de 2 zodiacs geweldig kunt duiken in de Rode Zee. De in 2016 gerenoveerde boot met zijn 12 luxe hutten, de ruime salon, eetkamer, goede duikvoorzieningen en een ruim duikplatform is uitstekend geschikt voor groepen tot 24 deelnemers.

Hut op indeling:
Bij het boeken van een hut op indeling vervalt de 1-persoons toeslag, als je de hut op indeling alleen wil boeken geldt de 1-persoons toeslag!

De M.Y. Al Farouk II heeft 8 standaard hutten met 2 bedden en de 4 suites zijn ingericht met een groot bed en een normaal bed. Alle hutten zijn voorzien van een en-suite badkamer met douche, een individueel regelbare airconditioning, minibar en muziek met individuele controle.

De ruime panoramische salon, op het zonnedek niveau, is comfortabel ingericht en is uitgerust met een bar, TV / videorecorder, DVD, stereo-installatie en cd-speler.

Het zeer ruime restaurant is ingericht met 3 grote eettafels en biedt veel ruimte voor de geserveerde maaltijden en een lekkere cocktail!

Het zonnedek en de brug hebben genoeg ruimte voor de 'zonaanbidders' maar heeft ook genoeg schaduwrijke plekken en frisse lucht. Geniet van een lekkere cocktail en de spectaculaire zonsondergangen van de Rode Zee.

De M.Y. Al Farouk II heeft alle benodigde navigatie-apparatuur en veiligheidsapparatuur aan boord en voldoet aan alle internationale eisen. 2 RIB's en een ruim duikdek zorgen naast het comfortabele platform voor een comfortabele duiksituatie.

Technische Specificaties:
* Lengte: 33mtr
* Breedte: 8,25mtr
* zoetwater: 15 ton zoetwater opslag en max 4 ton ontzilting per dag
* Motoren: 2 x 610 HP MAN diesel
* Generatoren: 3 x 48kw, 220 volt 24/7
* Compressoren: 2 x K14, 320 lt/min
* 2 Zodiacs met 25pk outboards
* Safety: Life jackets, life rafts, fire alarm, oxygen and first aid.
* Nitrox aanwezig
* 2 zonnedekken, waaronder 1 dek met bar en schaduw gedeelte.
* Communication: VHF Radio, DSC, Thuraya Satellite Phone, EPIRB, SSB, Imersat
* Navigatie: Radar 48 miles, GPS, echo sounder en kompas

Excursies en/of duikproducten bijboeken?

Als u via ons een vakantie boekt, kunt u vooraf één of meerdere excursies en/of duikproducten bijboeken. Hieronder vind u meer informatie over de mogelijke excursies/duikproducten. Tijdens het boekingsproces van deze reis (bij de stap "Extra's") kunt u zien wat de prijzen zijn en kunt u de excursies/duikproducten bijboeken. Het systeem rekent automatisch de meerprijs voor u uit zodat u weet waar u aan toe bent.

Prijzen & Boeken

Klik op een vanafprijs om door te gaan. Onderstaande prijzen zijn per persoon o.b.v. een 2-persoons kamerbezetting.
Inclusief:

Vlucht Amsterdam - Egypte v.v.
Luchthavenbelasting
Transfers
Accommodatie & verzorging
Marine Park Fee
Harbour Fee

Exclusief:

Calamiteitenfonds
Reis en/of annuleringsverzekering
Visum Egypte
Persoonlijke uitgaven
Bijdrage Deco kamer
Riftaks
Tip voor de bemanning
Op aanvraag