myempasmaa20

M.Y. Emperor Asmaa - Het diepe zuiden en St. John's

Op aanvraag
De M.Y. Emperor Asmaa biedt ruimte aan maximaal 16 gasten!
verblijf o.b.v. volpension
minimaal 17 duiken
Nitrox is aanwezig

Dag 1: Aankomst

U wordt bij aankomst op de luchthaven opgehaald door Emperor Divers en naar de boot gebracht. Nadat u bent ingecheckt, wordt u verwelkomd op de boot met een drankje kunt u kennis maken met de crew. Vervolgens heeft u de tijd om te settelen.

Dag 2 - 6: Route - Het diepe zuiden en St. John's

Haven: Marsa Alam
Aanbevolen aantal duiken: 30+
Aanbevolen niveau: Advanced open water, Drift dives
Minimaal 17 duiken

Het diepe zuiden
De riffen van Fury Shoal staan bekend om de grote variatie, maar vooral Sataya (Dolphin Reef) met prachtige steile wanden en koraal pilaren. Een grote school van ruim 100 spinner dolfijnen verblijft vaak in dit rif, en staan erom bekend dat ze ontmoetingen met snorkelaars niet uit de weg gaan! Op het ondiepe zanderige gedeelte van de lagune kun je nog eeuwen oude amphora's op de bodem vinden.
De riffen van Shaab Makshur en Sha'ab Ossam staan bekend om de stevige stromingen rondom de diepe koraalwanden. De bewoners passen zich op deze stromingen aan; een treffen met grote scholen tonijn, haaien en makrelen komt regelmatig voor. Het kleine, maar mooie wrak Abu Galawa is een uitermate geschikte plek voor een relaxte nachtduik. Overdag wordt het rif door Napoleons en roggen bezocht. De grotten en spelonken van Sha'ab Claudio staan bekend om het mooi palet van zonlicht wat door de smalle openingen in het rif schijnt.

St Johns
Op zo'n 210km onder Marsa Alam liggen de bekende riffen van St. Johns. Deze riffen zijn enorm divers maar geconcentreerd in een klein gebied. De riffen van Sha'ab Aid en Mahrus staan bekend om ontmoetingen met hamerhaaien, grijze haaien en zijde haaien. Op de ondiepe riffen van Sha'abs Aiman en Farag vind je prachtige, ongerepte koraaltuinen met heel veel vis. Ontmoetingen met manta's, walvishaaien en Oceanic white tips (Longimanus) komen bij st Johns regelmatig voor, duiken op deze riffen is echt geweldig!


Dag 7: Laatste dag op de boot

Op dag 7 vaart de boot terug naar de Port Ghalib. Onderweg heeft u nog de mogelijkheid voor 2 duiken. Aan het eind van de middag komt de boot aan in Port Ghalib en kunt u dineren op de boot.

Dag 8: Terugreis

U kunt op de boot ontbijten en lunchen. Om 10 uur moeten de kamers leeg zijn maar de gasten kunnen wel op de boot blijven. Vervolgens wordt de transfer naar de luchthaven verzorgd door Emperor Divers.

Hotels

M.Y. Emperor Asmaa - Het diepe zuiden en St. Johns

De MY Emperor Asmaa is ontworpen met het comfort van de duiker in gedachte, om aan zijn duikwensen te kunnen voldoen.

Met groot gemak biedt het schip onderkomen aan 20 passagiers in tien 2-persoons cabines.

Alle cabines zijn voorzien van een en-suite badkamer en airconditioning.

In het aparte eetgedeelte, welke voorzien is van Airco, kunt je elke dag genieten van de buitengewoon smakelijke maaltijden.

Alle veiligheidsmaterialen aan boord voldoen aan de internationale standaards. De MY Emperor Asmaa heeft de beschikking over 2 duikgidsen, is uitgerust voor Nitrox en kan bovendien op aanvraag in technisch duiken voorzien.

Accommodatie
De M.Y. Emperor Asmaa heeft 8 2-persoons hutten met privé badkamer met douche, WC en airco.

Grote salon met Audiovisueel station (TV, video, CD / DVD stereo systeem), airco, laadstation, Spoel tank voor camera’s, bar, ijsmaker en bibliotheek. Aparte dinerruimte voor 3 maaltijden per dag in open buffet vorm.

Duiken
De 28 mtr lange M.Y. Emperor Asmaa beschikt over een groot duikdek.

Technische Specificatie
* Lengte: 28 mtr
* Breedte: 8 mtr
* 8 * 2-persoonshutten
* Nitrox
* groot duikplatform
* 2 zonnedekken
* Navigatie: GPS, Echo Sounder
* Communicatie: VHF Marina radio/Satellite phone
* 2 x reddingsboten, zwemvesten, zuurstof, EHBO, brandalarm
* Zoetwater installatie: 10 ton per dag 

Excursies en/of duikproducten bijboeken?

Als u via ons een vakantie boekt, kunt u vooraf één of meerdere excursies en/of duikproducten bijboeken. Hieronder vind u meer informatie over de mogelijke excursies/duikproducten. Tijdens het boekingsproces van deze reis (bij de stap "Extra's") kunt u zien wat de prijzen zijn en kunt u de excursies/duikproducten bijboeken. Het systeem rekent automatisch de meerprijs voor u uit zodat u weet waar u aan toe bent.

Prijzen & Boeken

Klik op een vanafprijs om door te gaan. Onderstaande prijzen zijn per persoon o.b.v. een 2-persoons kamerbezetting.
Inclusief:

Vlucht Amsterdam - Egypte v.v.
Luchthavenbelasting
Transfers
Accommodatie & verzorging
Marine Park Fee
Harbour Fee

Exclusief:

Calamiteitenfonds
Reis en/of annuleringsverzekering
Visum Egypte
Persoonlijke uitgaven
Tip voor de bemanning
Op aanvraag