M.Y. Seawolf Dominator - Diep Zuid St Johns

Op aanvraag
De ruim 36mtr lange M.Y. Seawolf Dominator maakt deel uit van de bekende Seawolf vloot. De boot biedt plaats aan maximaal 22 gasten!

verblijf o.b.v. volpension
minimaal 17 duiken
Nitrox is aanwezig voor de gecertificeerde duiker
ENOS aanwezig
Diep Zuid (Dolphin Safari Fury Shoal)
De riffen van Fury Shoal staan bekend om de grote variatie, maar vooral Sataya (Dolphin Reef) met prachtige steile wanden en koraal pilaren. Een grote school van ruim 100 spinner dolfijnen verblijft vaak in dit rif, en staan erom bekend dat ze ontmoetingen met snorkelaars niet uit de weg gaan! Op het ondiepe zanderige gedeelte van de lagune kun je nog eeuwen oude amphora's op de bodem vinden.
De riffen van Shaab Makshur en Sha'ab Ossam staan bekend om de stevige stromingen rondom de diepe koraalwanden. De bewoners passen zich op deze stromingen aan; een treffen met grote scholen tonijn, haaien en makrelen komt regelmatig voor. Het kleine, maar mooie wrak Abu Galawa is een uitermate geschikte plek voor een relaxte nachtduik. Overdag wordt het rif door Napoleons en roggen bezocht. De grotten en spelonken van Sha'ab Claudio staan bekend om het mooi palet van zonlicht wat door de smalle openingen in het rif schijnt.

St Johns
Op zo'n 210km onder Marsa Alam liggen de bekende riffen van St. Johns. Deze riffen zijn enorm divers maar geconcentreerd in een klein gebied. De riffen van Sha'ab Aid en Mahrus staan bekend om ontmoetingen met hamerhaaien, grijze haaien en zijde haaien. Op de ondiepe riffen van Sha'abs Aiman en Farag vind je prachtige, ongerepte koraaltuinen met heel veel vis. Ontmoetingen met manta's, walvishaaien en Oceanic white tips (Longimanus) komen bij st Johns regelmatig voor, duiken op deze riffen is echt geweldig!

Hotels

M.Y. Seawolf Dominator

De M.Y. Seawolf Dominator is de laatste aanwinst van de Seawolf Safari vloot, en met haar lengte van 36 1/2 meter en 8,5 meter breedte, is het een van de grootste en meest luxueuze schepen die in de Rode Zee cruisen!

In het voorjaar van 2015 heeft de M.Y. Seawaolf Dominator weer een volledige renovatie ondergaan en is het schip nu uitgerust met de modernste technische uitrusting zoals ENOS. Dankzij de twee nieuw geïnstalleerde 750 pk Deawoo diesel motoren legt de M.Y. Seawolf Dominator met gemak grote afstanden af en vaart snel naar de mooiste duikstekken van de Rode Zee.

Accommodatie
De M.Y. Seawolf Dominator heeft plaats voor 24 gasten verdeeld over 12 hutten. Op het onderste dek vind je 8 ruim ingerichte 2-persoonshutten met 2 bedden. Op het bovendek is een 2-persoonshut en 3 suites met kingsize bedden. Alle hutten hebben een eigen en-suite badkamer met douche & toilet, individueel te regelen airconditioning, een geluidsinstallatie en een minibar.

In de ruime salon met airco vind je een bar, een eetgedeelte en de TV hoek met een 42" flatscreen en dvd speler.

Er zijn twee zonneterrassen met gedeeltelijk schaduw aan boord waar het heerlijk vertoeven is.

Duiken
Het duikdek van de M.Y. Seawolf Dominator is zeer ruim, dus je hebt alle ruimte om je op je duik voor te bereiden. Er zijn 2 badkamers met toilet op het duikdek. Vanaf het ruime duikplatform maak je tot wel 4 duiken per dag onder begeleiding van ervaren duikgidsen van de Dominator. Nitrox is beschikbaar voor de gecertificeerde duiker.

De M.Y. Seawolf Dominator is uitgerust met het veiligheidssysteem ENOS. Het schip voldoet aan de meest recente eisen op het gebied van veiligheid in de Rode Zee.

Specificaties
* Bouwjaar: 2007
* Compleet gerenoveerd: voorjaar 2015
* Lengte: 36 mtr
* Breedte: 8.5 mtr
* Motoren: 2 x 750 pk Daewoo diesel
* Generatoren: 2 x 80 KW, 220 V/24h
* Compressoren: 2 x Bauer 240 ltr/min, 1 min Coltri Sub 265 ltr/min (geluidsarm)
* Zoetwater installatie: 3500 L/24h
* 2 zodiacs, 1 * 25pk en 1 * 40pk
* Navigatie: GPS plotter, radar, echolood, sonar, compass rescue system
* Communicatie: VHF, radio, satellite telephone,
* Veiligheid: ENOS systeem, 2 reddingsvlotten voor 20 personen elk, reddingsvesten, EHBO-kit en zuurstof
* Gratis WiFi aan boord

Excursies en/of duikproducten bijboeken?

Als u via ons een vakantie boekt, kunt u vooraf één of meerdere excursies en/of duikproducten bijboeken. Hieronder vind u meer informatie over de mogelijke excursies/duikproducten. Tijdens het boekingsproces van deze reis (bij de stap "Extra's") kunt u zien wat de prijzen zijn en kunt u de excursies/duikproducten bijboeken. Het systeem rekent automatisch de meerprijs voor u uit zodat u weet waar u aan toe bent.

Prijzen & Boeken

Klik op een vanafprijs om door te gaan. Onderstaande prijzen zijn per persoon o.b.v. een 2-persoons kamerbezetting.
Inclusief:

Vlucht Amsterdam - Egypte v.v.
Luchthavenbelasting
Transfers
Accommodatie & verzorging

Exclusief:

Calamiteitenfonds
Reis en/of annuleringsverzekering
Visum Egypte
Persoonlijke uitgaven
Bijdrage Deco kamer
Riftaks
Marine Park Fee
Harbour Fee
Tip voor de bemanning
Op aanvraag