Negros

Negros

Negros verschilt van de andere eilanden door het zwarte zand, afkomstig van de vulkaan. Onder water zet dit natuurverschijnsel zich voort en is de flora & fauna ook anders dan op de andere eilanden. Het binnenland van Negros is nauwelijks bekend bij het toerisme en staat bekend om de dichte jungle en de suikerrietplantages, ideaal voor een ontdekkingstocht.

Negros biedt veel afwisseling. Dumaguete is een echt Filippijnse stad en de moeite van een bezoek waard. Het Filippijnse platteland kent vele kleine dorpjes, met haar traditionele, lokale marken, met een overdaad aan vers fruit, zoals mango’s, bananen, ananas en ramboutan, verse groente en verse vis van de lokale vissers.
Het gebied ten zuiden van Amontillado Beach & Dive Resort is landbouwgebied. Hier vind je nog groene rijstvelden waar waterbuffels zich koelen in het water, kleine dorpjes met vele lachende kinderen, kokosnootplantages, en veel kleurrijke tropische bloemen.

Hoger op in de bergen vind je veel natuurschoon in de vorm van spectaculaire watervallen en koele riviertjes die door de tropische jungle ruisen, maar ook rustige bergmeertjes, soms koud en soms opgewarmd door de warme bronnen. Het binnenland leent zich uitstekend voor een spannende trektocht. Aan de andere kant van de bergen, vind je eindeloze rijen met suikerriet. Hier wordt suikerriet geoogst die de basis vormt voor de beroemde Filippijnse “Tanduay” rum. Vele fabrieken gebruiken nog steeds enorme stoomlocomotieven uit het begin van de vorige eeuw om het suikerriet naar de fabrieken te transporteren.
Leuk hotel met duikcentrum, wellness, zwembad en een luxe ambiance, vlakbij Apo Island Marine Sanctuary in Dauin, Negros!

Nederlands en Duits management
Kleinschalig resort met slechts 14 bungalows
Duikbasis op het resort aanwezig
Op aanvraag
Reisdetails
Prachtig luxe resort gelegen aan een lang strand op het kleine eiland Negros!

Internationale keuken met verse lokale producten
Beste duikstekken van de Filippijnen
duiken bij Atlantis Duikcentrum
Op aanvraag
Reisdetails
Het Atmosphere Resort is een van de meest luxe Boutique resorts op de Flippijnen!

verblijf o.b.v. logies en ontbijt
marine Bioloog helpt met het identificeren van het waterleven
duiken bij Blue Ocean Divers
Op aanvraag
Reisdetails