SY Moana

S.Y. Moana

Op aanvraag
Mooie liveaboard welke vaart in de wateren rond Flores en Komodo!

o.b.v. volpension
maximaal 12 gasten aan boord
prachtige overweldigende riffen
De S.Y. Moana vertrekt vanaf Labuhan Bajo op het eiland Flores. Zij is te reserveren voor 5, 6 of 7 dagen. De Moana is uitgerust voor individuen, groepen en families, om met gemiddeld 3 tot 4 duiken per dag, al het moois rondom het Komodo National Park te ontdekken. De bemanning is professioneel en ervaren en kent het gebied op haar duimpje!

S.Y. Moana staat voor traditioneel, gezellig, maar ook modern, en goed georganiseerd. Het schip is 30 meter lang en in 2004 gebouwd. Met alle comfort die je mag verwachten!
Het schip staat onder Oostenrijkse leiding, die werken in kleine groepen en veel persoonlijke aandacht. Op het prachtige ruime teakhouten bovendek kun je je heerlijk laten verwennen door de zon met een hapje of een drankje. En voor wie dat wilt: hier kun je ook heerlijk onder de sterrenhemel slapen.

Accommodatie
De S.Y. Moana beschikt over 5 hutten en heeft plaats voor maximaal 12 duikers. Alle hutten hebben tweepersoons bedden, airconditioning en een badkamer met toilet en douche.

Technische Specificatie
* 2-mast gaffel getuigde zeilboot
* Lengte: 30 mtr
* Breedte: 6,5 mtr
* Zeiloppervlak: 270 m2
* Motoren: Mitsubishi 270 pk Diesel
* Compressoren: 2 x Bauer Marine (geluidsarm)
* Communicatie: Satelliet Telefoon & GPS Plotter
* 2 speedboten van 5mtr met elk 3 * 40pk Yamaha outboards
* Hutten: 5x met douche / toilet en airco
* Noodgevallen: reddingsboten x 2, reddingsvlot, zwemvesten, zuurstof, EHBO, brandblussers.

Flessen: 12ltr aluminium INT (zelf eventueel je DIN adapter meebrengen)

Duiken
De S.Y. Moana vertrekt vanaf Labuhan Bajo op Flores en duurt 5, 6 of 7 dagen. Je maakt 3 tot 4 duiken per dag.

Route
Dag 1: Bali - Labuhan Bajo / Flores
Aankomst in de haven van Labuhan Bajo / Flores en verwelkoming aan boord. Daarna zet het schip koers naar Sabalon of Sabayur voor de checkduik. Je kunt dan gelijktijdig kennismaken met de In Gili Lava Darat maak je een nachtduik. In de nacht vaart je richting het noordelijk duikgebied van Komodo.

Dag 2: Noord Komodo
Je begint met een verfrissende ochtendduik in CRYSTAL ROCK. Daarna via Castle Rock, Light House in het noorden van Komodo naar een nachtduik in de Gili Lava Passage.

Dag 3: Komodo - Pink Beach
Een kleurrijke ochtendduik is het begin van een schitterende dag duiken. In de middag staat Manta Point of Pink Beach op het programma. De dag wordt afgesloten door een nachtduik.

Dag 4: Komodo - Rinca
Ook weer prachtige duiken, waaronder Batu Bolong. Daarna vaart Moana door naar Rinca. Hier kun je heerlijk genieten van prachtige vergezichten, dolfijnen of gewoon de zee en de zon en alle ontspanning.zonnebaden. In Pulau Tengah (Little Batu Bolong) bevindt zich een nieuwe geheime duik hot spot! Dan volgt een 3 uur durende "Drakenwandeling" aan wal, op zoek naar de beruchte Komodo Draak.

Dag 5: Komodo - Bali
Pre-ontbijt snorkelen bij Pulau Bidadari. Na het ontbijt is het tijd voor een rondleiding door de stad Labuhan Bajo, waarmee er een einde is gekomen aan uw verblijf op de S.Y Moana.

Excursies en/of duikproducten bijboeken?

Als u via ons een vakantie boekt, kunt u vooraf één of meerdere excursies en/of duikproducten bijboeken. Hieronder vind u meer informatie over de mogelijke excursies/duikproducten. Tijdens het boekingsproces van deze reis (bij de stap "Extra's") kunt u zien wat de prijzen zijn en kunt u de excursies/duikproducten bijboeken. Het systeem rekent automatisch de meerprijs voor u uit zodat u weet waar u aan toe bent.

Prijzen & Boeken

Klik op een vanafprijs om door te gaan. Onderstaande prijzen zijn per persoon o.b.v. een 2-persoons kamerbezetting.
Inclusief:

Vlucht Amsterdam - Denpasar v.v.
Luchthavenbelasting
Transfers
Accommodatie & verzorging

Exclusief:

Calamiteitenfonds
Reis en/of annuleringsverzekering
Visum Indonesië
Persoonlijke uitgaven
Bijdrage Deco kamer
Riftaks
Op aanvraag